Amrath hotels

Subsidie aanvragen 2022 (SIM)

De Amrath hotelgroep is een familiebedrijf dat sinds het einde van vorig millennium een keten heeft opgebouwd van 12 hotels op centrale locaties in Nederland, waarvan een aantal hotels een rijksmonumentale status heeft.

Huysch is gevraagd om de subsidie aanvragen van drie hotels te verzorgen in het kader van de Subsidieregeling Instandhouding Monumenten (SIM). De aanvragen betroffen Kurhaus Scheveningen, Grand Hotel Gooiland Hilversum en Tulip Inn Heerlen.

De hotels blijken zorgvuldig door de hotelgroep te zijn uitgekozen. Het Kurhaus straalt grandeur uit door een Neorenaissance stijl met Art Nouveau interieur elementen. Gooiland heeft een prachtige lichtinval en is een representatief voorbeeld van het Nieuwe Bouwen.

Ook het in traditionalistische stijl gebouwde Tulip Inn Heerlen is een Gesamtkunstwerk waarbij het interieur aansluit bij het exterieur. Juist dit monumentale interieur maakt het verblijf voor hotelgasten een bijzondere beleving.

In de rapportages is naast de instandhoudingsbehoefte van het exterieur rekening gehouden met het monumentale interieur. Omdat dit binnen het kader van de regeling past is ook hiervoor een subsidieaanvraag gedaan.

Als u benieuwd bent naar de mogelijkheden tot subsidie voor uw monument, of welke monumenten al een toekenning hebben gehad, neem dan gerust contact op.