Werk-woonhuis Dordrecht

Bouwkundige opname
Aan de kade van de Oude Maas staat een rijksmonumentaal werk-woonhuis uit 1899 in eclectische stijl met Art-Nouveau motieven. Aan de voorzijde bevindt zich het woonhuis met daarachter en pakhuis met toegang via achtergelegen straat. Inwendig heeft het gebouw erg veel originele elementen.

De huidige eigenaar zag direct de waarde van het monument met dit waardevolle interieur ensemble en is een integrale bouwcampagne gestart. Er zijn duurzaamheids maatregelen zijn getroffen met het isoleren van de daken en de beglazing met behoud van zoveel mogelijk monumentale onderdelen.

Tevens wordt het oorspronkelijke teruggebracht met sierschilderwerk op plafonds, muren en wandopeningen en het restaureren van wandbespanningen en lambriseringen. Huysch is in dit traject gevraagd de bouwkundige opname te verzorgen ten behoeve van de onderbouwing van de aanvraag van de Woonhuissubsidie.

Als u behoefte heeft aan inzicht in de onderhoudsbehoefte of de mogelijkheden voor subsidie van uw monument, neem dan gerust contact op.