Rechtbank Haarlem

Toezicht en begeleiding werkzaamheden
Rechtbank Haarlem bestaat uit een complex van geschakelde nieuwbouw en monumentaal erfgoed. Als bezoeker door de verschillende gebouwen heenlopend staat men soms in een modern kantoor en soms in een zeventiende eeuwse raadszaal.

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft in 2015 opdracht gegeven om groot onderhoud uit te voeren op het complex. De werkzaamheden bestonden ondermeer uit houtrotherstel en schilderwerk, natuursteen- en metselwerkreparaties, vervangen van natuurstenen gevelplaten en het vergulden van de windvaan.

In 2017 stond de tweede fase van het groot onderhoud gepland. Hierbij werden ondermeer de ondergrondse garagevloer vernieuwd, de aluminium gevels op de binnenplaatsen gereinigd, de ventilatie achter de monumentale schuifvensters verbeterd en het natuursteen van het bordes gerepareerd.

In opdracht van bouwadviesbureau IBBG heeft Huysch voor het Rijksvastgoedbedrijf de begeleiding van de werkzaamheden Rechtbank Haarlem fase 2 verzorgt.

Als u begeleiding in de werkzaamheden aan uw monument wil hebben, zodat ze correct uitgevoerd worden, neem dan gerust contact op.