Poortgebouw Rotterdam

Bouwkundige opname en begroting casco
Op de kop van zuid aan de brug over de binnenhaven die op de maas uitmondt ligt het Poortgebouw dat een poort over de Stieltjesstraat vormt die parallel aan de Nieuwe Maas loopt. Het gebouw is in 1879 gebouwd in een eclectische bouwstijl in opdracht van L. Pincoffs, die gezien wordt als aanjager van het moderne havenbedrijf in Rotterdam.

Aanvankelijk was het poortgebouw het hoofdkantoor van de Rotterdamsche Handelsvereeniging en werd in 1932 tot 1977 het hoofdkantoor van het Havenbedrijf der gemeente Rotterdam. Daarna werd het gekraakt en vervolgens aan de krakers verhuurd.

Omdat de laatste jaren geen structureel onderhoud is uitgevoerd en de gevel scheurvorming begon te vertonen is aan Huysch gevraagd om een bouwkundige opname van het casco uit te voeren en om de kosten daarvan in kaart te brengen. Deze uitvraag was met name gedaan omdat de ligging van het monument veel verkeerstrillingen te verwerken heeft vanuit de straat en aangelegen hangbrug.

Als u beeld wilt krijgen van de onderhoudsbehoefte van uw monument en welke kosten dit met zich meebrengt, neem dan gerust contact op.