Paleis Soestdijk

Subsidie aanvragen 2018 (SIM)
Het Rijksvastgoedbedrijf heeft in 2017 Landgoed Soestdijk aan de markt aangeboden en verkocht aan MeyerBergman Erfgoed Groep, die het landgoed gaat ontwikkelen tot een gebied met diverse maatschappelijke en commerciƫle functies.

Hylkema Erfgoed is verantwoordelijk voor de monumentale gebouwen en heeft in het voortraject van deze enorme meerjarige operatie aan Huysch gevraagd om de subsidie aanvragen te verzorgen in het kader van de Subsidieregeling Instandhouding Monumenten (SIM).

De aanvragen betroffen Paleis Soestdijk en de zeven grootste bijgebouwen waaronder de Koninklijke Stallen, de Oranjerie en de watertoren uit 1680, die de oudste van Nederland is.

In dit project werd rekening gehouden met het gehele traject van ontwikkeling dat Hylkema Erfgoed voor Landgoed Soestdijk heeft gepland. Deze insteek lag ten grondslag aan een intensieve samenwerking tussen Hylkema en Huysch, die wij als zeer prettig hebben ervaren.

De rapportages voor de subsidieaanvragen zijn aanpasbaar voor restauratie en ontwikkeling en zijn daarmee breder inzetbaar dan het huidige instandhoudingskader. Huysch is trots op deze succesvolle samenwerking en dit prachtige project.

Als u benieuwd bent naar de mogelijkheden tot subsidie voor uw monument, neem dan gerust contact op.