Paleis het Loo

Bouwkundige opname NEN 2767
Paleis het Loo is een koninklijk paleis dat tot nationaal museum Het Loo is ontwikkeld. Het paleis bestaat uit een 17de eeuws corps de logis van de hand van Jacobus Roman met 18de eeuwse zijvleugels die door Daniƫl Marot ontworpen zijn.

Afgelopen 5 jaar heeft een transformatie plaatsgevonden ontworpen door KAAN architecten. Hierbij is een een asbestsanering uitgevoerd, een restauratie van het monument en is 5000m2 hoogwaardige ruimte onder het bassecourt toegevoegd. Op 22 april 2023 heeft het nationaal museum haar deuren voor het publiek weer geopend.

Vlak voor de opening heeft Huysch een bouwkundige opname uitgevoerd voor het exterieur, het monumentale interieur en het inbouwpakket (conditiemeting NEN2767) om de technische staat van het gehele paleiscomplex in beeld te brengen.

Omdat er nog steigers stonden was het mogelijk om de bouwkundige elementen van zeer nabij te inspecteren. Hierdoor was de hoge kwaliteit van de uitgevoerde werkzaamheden goed zichtbaar maar ook de elementen die voor een volgende fase bewaard waren.

De getroffen duurzaamheidsmaatregelen zoals het isoleren van de beglazing in de zijvleugels zijn in de opname meegenomen waarmee plaatselijke effecten van het inbouwpakket op de monumentale schil aangegeven konden worden.

Als u behoefte heeft aan inzicht in de onderhoudsbehoefte of de mogelijkheden tot verduurzaming van uw monument, neem dan gerust contact op.