Kantoorvilla Arnhem

Restauratie en verduurzaming
Met uitzicht op het Musispark en op steenworpafstand van de Eusebiuskerk staat een monumentale kantoorvilla uit het derde kwart van de 19de eeuw. Omdat Huysch in een eerder traject de onderhoudsbehoefte in kaart had gebracht werd ook de begeleiding van werkzaamheden gegund.

Hierin was een aanzienlijke post houtrot opgenomen waarbij de uitdaging lag om zoveel mogelijk oorspronkelijk hout te herstellen en waar onderdelen echt vervangen moesten worden de detaillering zoveel mogelijk overeen te laten komen met het origineel.

Bij het balkon kon meer dan de helft van de balusters gered worden en werden de nieuwe balusters exact gekopieerd in Oregon Pine. Verdwenen panelen uit het balkon werden gereproduceerd met de originele balkondeuren als voorbeeld.

De kroonlijst, waterlijsten en vensteropeningen zijn exact gerestaureerd volgens de oorspronkelijke detaillering. Bij het schilderwerk is gebruikt gemaakt van een kleuronderzoek waardoor het pand weer in de kleuren uit de bouwtijd kon worden teruggebracht. Tevens is het pand verduurzaamd door monumentenglas en tochtprofielen aan te brengen.


Situatie voor


Situatie na (zonder luiken)

Mocht u plannen hebben in de ontwikkeling van uw monument en ontzorgd wil worden in het gehele traject van planvorming tot oplevering, neem dan gerust contact op.