Hotel Arena Amsterdam

Inventarisatie interieur
Hotel Arena is een luxe stadshotel gelegen aan het Oosterpark in Amsterdam. In 1888-1890 is het als Elisabethgesticht opgericht in neo-renaisancestijl. De architect A.C. Bleijs maakte gebruik van een combinatie van het paviljoensysteem en corridorsysteem waarbij de paviljoens waarin de patiƫnten verbleven, door middel van de corridors verbonden werden. Aan de parkzijde een werd een kapel gebouwd. Door financiƫle achteruitgang werden slechts drie van de acht paviljoens gebouwd. Bij de laatste verbouwing is het hotel in overeenstemming met dit oorspronkelijke grondplan uitgebreid.

Om een beeld van de onderhoudsbehoefte te krijgen van het interieur van het complex is aan Huysch gevraagd om een inventarisatie te maken van de belangrijkste onderdelen voor de diverse vleugels van het hotel. Dit betrof zowel de nieuwbouw als de monumentale gebouwen.

De inventarisatie zorgt voor een overzicht van de diverse vloer-, wand- en plafondonderdelen, zoals tapijt, parket, wandtegels, lambrisering, stucplafond etcetera. Deze informatie vormt de basis voor het vaststellen van de kosten van periodiek- en mutatieonderhoud in de meerjarenonderhoudsplanning.

Als u een bouwkundige inventarisatie nodig hebt om inzicht te krijgen in het volume van de te onderhouden interieur- of exterieur onderdelen, neem dan gerust contact op.