City Bioscoop Utrecht

Begroting casco en oorspronkelijke onderdelen en Inventarisatie
Op de hoek van de Drift en de Voorstraat in Utrecht staat Bioscoop City op de oude muren van een huis uit de zeventiende eeuw. In 1925 is het pand verbouwd tot feestgebouw De Plompetoren dat al in 1935 werd omgebouwd tot de huidige bioscoop. City is gebouwd in een sobere Art Deco stijl met aanvankelijk twee filmzalen boven elkaar. In 1978 werd de bovenzaal gesplitst en kreeg deze een aparte entree via een zij ingang.

Huysch heeft de kosten voor het terugbrengen in goede staat van het casco in kaart gebracht. Hieronder vielen ondermeer stalen ramen, pleister- en betonwerk. Ook zijn de kosten begroot van het terugbrengen van verdwenen onderdelen waaronder de oorspronkelijke lichtzuilen, reclamehouders en stalen ramen.

Vervolgens hebben we een inventarisatie uitgevoerd van de interieuronderdelen om een overzicht te creëren van de aard en omvang van de gebruikte materialen. De interieuronderdelen zijn per ruimte benoemd en gekwantificeerd. Bij eventuele werkzaamheden aan het interieur kan zo rekening gehouden worden met de nog aanwezige monumentale interieur onderdelen.

Als u geïnteresseerd bent in de verschillende mogelijkheden tot ontwikkeling van uw monument, neem dan gerust contact op.