Klooster ter Eem Amersfoort

Erfgoedparel
Het Onze Lieve Vrouwe ter Eem is een voormalig klooster in 1932 gebouwd in traditionalistische stijl en ontworpen door architect B. Koldewey. Na het vertrek van de laatste nonnen in 2008 is het complex getransformeerd tot bedrijvenverzamelgebouw.

In 2018 is met de installering van het Erfgoedcluster, een groep van erfgoed organisaties, groot onderhoud in combinatie met verduurzaming uitgevoerd voornamelijk in de centrale middenas van het complex.

Door de grote omvang van het klooster met 20 geschakelde gebouwen waardoor 9 binnenpleinen gecreƫerd zijn, was het niet haalbaar een volledige transformatie uit te voeren en een groot deel van het complex in opvolgende jaren een onderhoudsachterstand opliep.

Om deze onderhoudsachterstand in te kunnen lopen is Huysch gevraagd om de documenten te verzorgen voor een subsidie aanvraag in het kader van het Subsidie Fonds Erfgoedparels.

De subsidieaanvraag betrof 5 van de 20 bouwdelen waarvoor een miljoen euro subsidiabele kosten zijn aangevraagd. Provincie Utrecht heeft de aanvraag geheel gehonoreerd.

Als u benieuwd bent naar de mogelijkheden tot subsidie voor uw monument, neem dan gerust contact op.