Boerderij Kortenhoef

Combinatie subsidieaanvraag en fiscaal aftrekbare kosten
Aan de dijk in Kortenhoef staat een monumentale boerderij met rieten dak. De zeventiende eeuwse deel bestaat uit eiken gebinten en een ziende kap. De nieuwe eigenaar wil de boerderij opknappen en wil naast groot onderhoud ook een verbouwing realiseren.

Voor het groot onderhoud heeft Huysch de subsidie aanvraag (SIM) verzorgt en een begroting gemaakt van de fiscaal aftrekbare kosten.

Met de begroting worden de fiscaal aftrekbare kosten getoetst door de taxateur van de belastingdienst. Hiermee weet de eigenaar welke kosten in aanmerking komen voor fiscale aftrek; dit zijn de kosten voor onderhoud en betreffen ook niet monumentale onderdelen zoals keuken, sanitair en installaties.

Met de subsidieaanvraag wordt de onderhoudsbehoefte van de monumentale onderdelen in kaart gebracht zoals schilderwerk, houtrotherstel of het herstellen van het monumentale hekwerk.

Het sterke van deze combinatie is dat de fiscaal aftrekbare onderdelen voor de verbouwing gebruikt kunnen worden en het periodiek onderhoud voor de volgende zes jaar uit de Brimsubsidie kan worden gefinancierd.

Als u in de financieringsmogelijkheden voor uw monument geïnteresseerd bent, neem dan gerust contact op.